2. kolo (22.10.2011.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 2. kolo (22.10.2011.)

PostPostao/la stjepan » 24 lis 2011, 12:29

Moji dojmovi uz ove 2 utakmice OŠB u Belom Manastiru i Vukovaru.

Iskreno, računao sam s pobjedom u Belom Manastiru iako sam se malo pribojavao i te utakmice. Nepoznat protivnik, nepoznat teren, pružili dobar otpor Vukovaru, a novaka u ligi uvijek prati početni zanos. Uz to, ni mi sami nismo znali baš kakvi smo, Virovitica nije mjerilo ni za što, a kad stvari krenu po zlu, teško ih je zaustaviti. Mislio sam, izgubimo li prvu, što ćemo tražiti kod jačeg Vukovara... Onda nam dolaze jaka Petrinja i još jača Kutina pa u goste kod Starra i ove sezone čini se spremnog Mihovljana. Možeš ući u seriju poraza i začas si na dnu u borbi za opstanak. Opet, znam da su naši igrači iskusni i dorasli ovoj ligi i da ne može biti baš po najcrnjem scenariju. Meč je bio dosta napet, domaćin žilav, malo smo si i sami zakomplicirali život, oba izgubljena meča sa 2/3. Kad pogledam sada, mi smo ipak dosta kvalitetniji i to smo i potvrdili, moglo je biti i uvjerljivije, opet moglo je možda biti i kompliciranije, srećom Adam i Ivan su bili odlični, na kraju je i Tomi donio zadnji presudni bod i pobjedu smo odnijeli, osim na kvalitetu, i na širinu igračkog kadra. Treći igrač domaćina je definitivno preslab za ovu ligu. Uz to, na "B" su stavili po nama slabijeg Špona, a ne lovca Mađarca za kojeg smo se spremali što nam je još dodatno olakšalo posao. Inače, domaćini imaju prekrasnu funkcionalnu novu dvoranu, uvjeti odlični, iako fali im malo onog pravog stolnoteniskog pedigrea, tako nekih detalja. Primljeni smo srdačno, sportski nam je čestitano, nemamo baš nikakvih primjedbi.

Za vrijeme izvrsnog ručka u hotelu Patria u Belom Manastiru, u opuštenoj atmosferi (ta, ispunili smo plan, sve preko je bonus) nismo puno pričali o Vukovaru. Priča o taktici povela se putem prema Vukovaru, poslije se pokazalo da je Tomi dobro predvidio postavu Vukovara (on je njihov, hehe ... tko će znati ako ne on) na koju smo, kao i u Belom Manastiru, išli "u glavu" što nam se na kraju i isplatilo. Jedino nam je iznenađenje bilo postavljenje Šverera pod "B", u prvoj smo postavi ipak očekivali Buljubašića koji je bio u sastavu, ali u rezervi i nije imao priliku ući u "drugom poluvremenu" jer do njega nije ni došlo. Ova pobjeda po mom sudu i po igri spada u 4-5 naših najboljih igara u ovoj ligi posljednjih sezona (pobjeda kod IGEE još uvijek je najveća, za sada ...). Jednostavno, svi su bili odlični i sve je dečkima polazilo za rukom, sijevalo je sa svih strana i rijetko kada sam ovako mirno odgledao utakmicu. Istina, Vukovarci su bili dosta indisponirani, naši su se igrači u svakom meču jednostavno nametnuli, a domaći kao da su samo pružali pasivan otpor. Svakako da rezultat nije realan odnos kvalitete naših ekipa, ali takav je bio dan, bilo je to "naših 5 minuta". Dečkima je iz Vukovara poraz teško pao, kako i ne bi, vjerojatno su računali s pobjedom, a izgubili 0:4, pa svakom bi bilo teško. Sportski su to podnijeli i čestitali, ali moraju se okrenuti suboti i novim protivnicima, nemaju vremena za tugovanje. Kao ni mi za slavlje i neku euforiju jer nam evo za par dana opakih protivnika u Brodu. No, o njima kad otvorim temu "3. kolo".

Sada me intrigira gdje mi zapravo spadamo nakon 3 uvjerljive pobjede. Da li je to samo stjecaj povoljnih okolnosti i lakšeg početnog rasporeda ? Da li možda možemo i u borbu za sam vrh lige kao što nas u pritajene favorite lige svrstavaju u međimurskim krugovima ? Igra prikazana u 2. kolu upućuje na ovu drugu opciju i sklon sam vjerovati da smo bar gornja polovica lige, da se skoro sa svima možemo baš ono potući za bodove. Ovako razigranima kao u subotu, nikome neće biti lako protiv nas, naravno, zadržimo li tu razinu. Adam Smuda je veliki dobitak ekipe. Nakon katastrofalne prošle sezone (sa samo 1 pobjedom !) već je utrostručio svoj omjer. Igra vrlo agresivno, ali najčešće i precizno, u treningu je i sposoban je pobijediti baš svakoga. Ivan Garić, naoko pomalo nezainteresiran, u subotu je skinuo 2 lijepa "skalpa", iskusne Selaka i Tomića potpuno je nadigrao. Tomi Klaić se računa kao momak koji uvijek "pravi dvicu" :-* , a tu je i Filip Jurković koji strpljivo čeka svoju šansu i sigurno je igrač na kojeg se može računati. Čini se i da par Smuda/Klaić funkcionira dobro što je vrlo značajno i često presudno, a to nam je prošlih sezona dosta škripalo.

Zaključno, dobri smo i mislim sposobni boriti se za vrh, prava su iskušenja već u subotu i ona će dobrim dijelom pokazati dokle možemo "dogurati" ove sezone. Dobijemo li Petrinju dopodne (što sigurno možemo), popodne bi protiv Kutine moglo biti ludilo. U svakom slučaju, to će biti derbi dosadašnjeg dijela prvenstva, sudar dviju vodećih ekipa i možemo samo uživati u toj činjenici.

Pozdrav ekipi kao i svim "forumašima" koji nas prate.
stjepan

PostPostao/la rekreativac » 24 lis 2011, 13:33

Stjepane samo da kažem za Buljubašića. Imao je cijeli tjedan gripu i nismo htjeli s njim riskirati. Mislim da u subotu imate šanse dobit Kutinu ako Adam bude onako raspoložen, a protiv Petrinje ste blagi favoriti. Sretno!
rekreativac

PostPostao/la stjepan » 24 lis 2011, 15:14

Naravno, mi to nismo znali za Buljubašića. Vidjeli smo da je tu, zagrijavao se, a nije bio starter. Ne može i ne treba čovjek igrati bolestan. To vam je bio i svojevrsni hendikep.

Složio bih se s tvojom procjenom po pitanju subote za OŠB, no, vidjet ćemo, ali nepobjedivih nema. To sigurno nisu ni Starr ni Mihovljan koji vama dolaze, to je prava prigoda za osvajanje bodova, sretno i vama u subotu ... :-bd
stjepan

Prethodna

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.