1. HL - istok - NAJAVA sezone 2011./2012.

Moderator/ica: stjepan

1. HL - istok - NAJAVA sezone 2011./2012.

PostPostao/la stjepan » 01 ruj 2011, 13:31

Na web stranici HSTS-a objavljene su registracije klubova i igrača za novu sezonu 2011./2012. pa možemo malo pogledati u igrački kadar ekipa koje će ove godine igrati 1. HL - istok (lani 2. HL - istok). Doduše, za 2 od 10 ekipa (RR Starr Varaždin i Virovitica) još nema objave registracija tako da za njih ne znamo tko će igrati u ovoj ligi. Po ostalim ekipama stvari stoje otprilike ovako (redoslijedom prema prošlogodišnjem plasmanu):

PODRAVKA (Koprivnica) - u istom sastavu kao i prethodne dvije sezone u kojima su osvajali 2. mjesto. Krunoslav Belić i Danijel Lončar su vrh ove lige, uz vrlo dobrog Danijela Jurašića na poziciji B ili Z ponovo će biti kandidati za najviši plasman. Registriran je i Sanjin Kovačević, ali je on igrao nalo ili nimalo u zadnje vrijeme.

KUTINA (Kutina) - također u istom sastavu kao i lani s braćom Franom i Marinom Runjićem te Damirom Bogdanovićem. Marin je ljetos nastupio i za juniorsku reprezentaciju na EP u Kazanu, mjesec dana prije toga osvojio je i naš klupski Memorijal u seniorskoj konkurenciji. Vrlo jaka i ujednačena ekipa, prošle su se sezone do zadnjeg kola s Olimpijom ID tukli za 1. mjesto, u zadnjem im je kolu trebala "metla" u Osijeku, ali nakon 2:0 ipak su izgubili sa 2:4. Također, kandidati za sam vrh.

OBRTNIČKA ŠKOLA-BROD (Slavonski Brod) - ove će sezone "obrtnici" nastupiti sa četvorkom Tomislav Klaić, Adam Smuda, Ivan Garić i Filip Jurković. U kadru nije lanjski prvi reket Dario Dabić koji je uzeo time-out. Kombinacija iskustva i mladosti u sezonu ulazi s ciljem osiguranja sigurnog opstanka u ligi i plasmana negdje oko sredine ljestvice. Teško je bilo što prognozirati, a teško će biti obraniti i prošlogodišnje 4. mjesto. Za OŠB je važan start u sezonu, ako se prva 2 kola (3 meča) dobro odrade, onda se može i u gornji dom.

MLADOST (Petrinja) - u kadru Petrinjaca su njihovi mladi igrači Davor Ivković i Alen Anušić te iskusni "stari lisac" Ivan Knežević odnosno trojka koja je igrala i prošle sezone kada su osvojili 6. mjesto. U odnosu na prošlu sezonu nema Darka Arapovića, ali je registriran Dominik Klarić, igrač koji je lani igrao 1. ligu SOKAZ-a i to s fantastičnim omjerom, dvaput je tukao Arapovića, a po jednom Damira Atikovića te Ivana i Dragana Kneževića. Radi se dakle o superligaškoj kvaliteti i bude li on igrao za Petrinju, bit će nezgodni baš svima. Bez Klarića je skroz druga priča, bliže donjoj nego gornjoj polovini lige.

MSTC ČAKOVEC (Čakovec) - promijenili su ime (bivši MSTC Nostro), ali je igrački kadar ostao potpuno isti kao i lani. Uz iskusnog Samira Kučevića, tu su Nikola Magdalenić, Igor Tkalec i Bruno Damjan. Praktično 4 generacije igrača. Registrirani su i Denis Tremski i Karlo Posavec, vjerojatno samo "reda radi", ali ti igrači posljednjih godina uopće ne igraju. Oni se svake godine bore za opstanak, uvijek i opstanu, lani su se spašavali u zadnjem kolu (na kraju čak 7.), sve bi se moglo ponoviti i ove sezone.

VUKOVAR '91. (Vukovar) - nakon odlične pretprošle sezone, lani u velikoj krizi rezultata i to s istim igračima, mislim da su u zadnjem kolu izbjegli igranje kvalifikacija te završili na 8. mjestu. U kadru im je ista trojka kao i zadnje 2 sezone: Igor Tomić, Ivan Horvat i Davor Šverer, ali će biti jači za Mateja Buljubašića, pojačanje iz osječke Olimpije ID. Trebali bi biti bolji nego lani, realnost je sredina ljestvice.

MIHOVLJAN (Mihovljan) - čudna ekipa, dobar potencijal, ali se čini da premalo treniraju pa se svake godine spašavaju u zadnji čas. Tako su i lani nakon 9. mjesta morali u kvalifikacije, ali su bez problema izborili opstanak. Obično početak i prvi dio sezone igraju loše pa na proljeće zapnu. Sastav isti kao i prethodnih godina: Nino Bujan, Tomislav Marušić, Davor Matotek te Robert i Nikola Mikac. Takav bi mogao biti i rezultat.

BELI MANASTIR (Beli Manastir) - novak u ligi, prvaci Slavonije - istok, domaćinstvo kvalifikacija iskoristili i plasirali se u viši rang. Nepoznanica za sve u ovoj ligi. U kadru im je trojka koja je osvojila 3. HL i prošla kvalifikacije: Damir Selak (prije "olimpijaš"), Vilko Špon i Tomislav Vilagoš. Pojačali su se Markom Mađarcem, igračem također iz vrha 3. HL koji je došao iz osječkog STK "Dragovoljac Sveti Rok". Borba za opstanak u ligi vjerojatno će im biti primarni cilj.

RONALD REĐEP STARR (Varaždin) - njihovih registracija nema na HSTS-u pa je teško bilo što reći. Prvaci 3. HL na Sjeveru, prošetali se kvalifikacijama i ušli u ovo društvo. Prošlu su sezonu igrali u sastavu: Denis Petričević, Boris Preksavec, Siniša Ajdarpašić i Nikola Horvat. Pričalo se da stvaraju novu mega ekipu koja će se samo prošetati ovom ligom na putu ka Superligi, nešto kao svojevremeno "Dr. Časl", sad što će od toga biti, vidjet ćemo.

VIROVITICA (Virovitica) - također bez registracije na HSTS-u. Ekipa iz naše Regije Slavonije - zapad, pomalo slučajno upali u ovaj rang. Treći u 3. HL i tek 5. u kvalifikacijama. No, odustajanjem Šenkovca od ove lige te čakovečkih Putjana (4. u kvalifikacijama) otvorilo im se mjesto što su prihvatili. Sa sastavom iz prošle sezone vjerojatno nemaju šanse za opstanak, ako se pojačaju to je već druga priča. Kad vidimo igrački kadar, moći ćemo i prognozirati nekakav plasman.

I to bi bilo to. U odnosu na lanjski sastav lige nema više osječke Olimpije ID (plasman u Superligu), Šenkovca (odustali od nastupa) i brodskog Graničara (ispali). Novi "momci u gradu" su RR Starr (Varaždin), Beli Manastir i Virovitica. Iz svake od 3 Regije je po jedna ekipa ispala i ušla u ovaj rang natjecanja.

Sretno svima, najviše naravno našim "obrtnicima".
stjepan

Re: 1. HL - istok - NAJAVA sezone 2011./2012.

PostPostao/la stjepan » 01 ruj 2011, 13:35

Evo i linka na raspored jesenskog dijela sezone u 1. HL - istok:

RASPORED 1. HL - istok (jesenski dio): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... 011_12.pdf
stjepan

PostPostao/la tomi » 04 ruj 2011, 15:38

bit ce zanimljivo.. mislim da je liga slabija nego prosle godine, ali mi smo oslabljeni za dabica, pa stoga mogu racunati da moja ekipa je dovoljno kvalitetna da ostane u ligi, tj. zauzme mjesto na sredini tablice.. Prognoze jos necu davati, ali reci cu svoje misljenje malo kasnije.. u svakom slucaju bit ce ovo jos jedna zanimljiva sezona...
tomi

PostPostao/la ttp » 04 ruj 2011, 20:07

Držim vam fige. Zelim da postignete što bolji rezultat u ovoj sezoni ! Dati svoj maksimum nek mladima bude motiv, pa kako god zavrsilo...(jer stariji, u ovom slucaju Tomi, davno je to pokazao, a sad nek se mladi pokazuju i dokazuju, ali ne samo na utakmici gdje je lako biti "junak", nego i na treningu, i to pocevsi od 1.8. ) Sretno vam bilo. Pozdrav
ttp

PostPostao/la stjepan » 04 ruj 2011, 20:27

O, evo i tebe, dugo te nije bilo, doduše bila je i ljetna stanka, ali evo forumi polako oživljavaju, stolnoteniska karavana kreće punom parom, na svim razinama. Nadamo se još jednoj dobroj sezoni i da će kombinacija mladosti i iskustva prikazivati dobre igre i ostvariti dobar rezultat. Hvala za forumsku potporu, nadam ti se i na domaćim utakmicama ako budeš u Brodu, raspored ćeš znati.

Inače, Virovitica će, prema riječima Darka Kuleja, igrati u prošlogodišnjem "trećeligaškom"sastavu, bez pojačanja, što bi trebalo značiti, uvažavajući sve i bez potcjenjivanja ikoga, da će ipak biti samo prolaznici u ovoj ligi.
stjepan

PostPostao/la mcs » 05 ruj 2011, 07:26

Evo nema se tu što puno reći na Stjepanov kvalitetan sažetak i pregled igrača u 1. HL, kako mi je ovo čudno izgovorit 1. HL, 15 godina govorim 1 i 2. HL, sad je ovo kao superliga i ovo 1. HL, ma, opet sam sišao s teme.

Slažem se s Tomi-em da je liga sad nešto slabija, dosta je tu igrača otišlo ili igrati super ligu ili je opće napustilo klub, ali svjedno ce se opet trebati boriti za svaki bod i svaki meč. Evo sretno kolegama iz OŠB-a u novoj sezoni. Šteta što nema Daria, dobio je puno mečeva prošle sezone i sa njim bi bilo kudiakamo lakše, ali treba gledati to s najpozitivnije strane svega, jer ulazite s pomlađenim sastavom, što ja iz mojeg iskustva se ni ne sjećam kada je mene netko popratio, odnosno došao iza mene (Preksavca, Petričevića, Bujan ne računam jer mislim da su dosta blizu moje generaracije), ja se jos uvijek nadam da ce neko ime iskrsnuti novo kod nas ali samo nikako da netko dođe, ne govorim o prosjeku nego nekom malo boljem koji će biti blizu repke. Evo sorry jos jednom skrenuo, evo želim puno sportskih uspjeha i pobjeda u predstojećoj sezoni.
mcs

PostPostao/la Mata » 07 ruj 2011, 12:35

Slažem se da se nema što dodati na Stjepanovo izlaganje :-bd i može se reći da je usvojeno jednoglaso ^:)^

Ja se neću baviti prognozama već ću zalijepiti praznu tablicu na kojoj je OŠB na prvom mjestu pa neka tako ostane i do kraja sezone :!!

slika
Mata

PostPostao/la mcs » 07 ruj 2011, 12:52

Imenjače, dobra dobra :)... Bitno da je tablica tu....
mcs

PostPostao/la stjepan » 07 ruj 2011, 13:03

Nadam se da će dečki ovo vidjeti i pročitati te se potruditi da tako i bude ... ;) Makar samo i nakon 1. kola ... :))
stjepan

PostPostao/la mcs » 07 ruj 2011, 13:08

Onda vam treba neka metla odma... :)
mcs

Sljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.